7. 2. 2014

Odbarvování? To je hračka.


Mám tu proVás mini článek o odbarvování :)
Já osobně nechodím ke kadeřnicím. Nic proti nim nemám, ale nikdy jsem nebyla spokojená, protože stříhají jen podle svého/tak jak jsou naučené a neposlouchají Vás jak to chcete konkrétně.
S odbarvováním a barvením to samé.
Když jsem byla u kadeřnice, která si za to bere celkem dost velké peníze, a odbarvovala mi nějaké ty proužky (na asi dva měsíce nebarvených vlasech), tak to dopadlo tak, že někde jsem to měla oranžové, někde blond a někde něco mezi oranžovou a hnědou. 
Sami dobře víte (teda pokud mě sledujete), že vždy jsem se odbarvovala sama, ať už na oranžovou nebo na jakoukoliv barvu.
Nikdy bych něco takového už nikomu nesvěřila :) (Vážně to nemyslím zle, je to jen a pouze můj názor, protože určitě nekde jsou nějaké šikovné kadeřnice, jen já amé okolí na ně nenarazilo)
Asi minulý týden jsem se rozhodla, že by to chtělo zase nějakou změnu, ale ne moc velkou, protože zatím chci zůstat u hnědých vlásků.
Skočila jsem do kadeřnických potřeb a vyhrabala tam dva odbarvovací prášky (oranžovou jsem odbarvovala oranžovým melírem) PS: Všechny jsou skoro stejné.
Peroxid jsem měla doma (ten stojí většinou v rozmezí od 25-60 korun) a ty jsou pouze od oka smíchala s koupeným práškem/melírem. (aby bylo obojího skoro stejné množství, ale peroxidu jen o malilinko víc)
Vytvořenou směs jsem nanesla (na už asi týden barvené vlasy) a zabalila do alobalu.
Počkala jsem 30 minut a sundala:)
Výsledek byl skvělý!
Bohužel na fotce to tak vidět nejde a to mě mrzí :(
Na obrázku jsou vlasy spíše oranžové než blond. Ale opak je pravdou :)
Snad sem Vám trošku pomohla a poradila jak ušetřit.
Pořád je pro mě lepší, aby mi s tím pomáhala mamka nebo kamarádka, než nějaká profesionální a předražená kadeřnice.

¨
Tak co na to říkáte? Jaký je Váš názor?

4 komentáře:

  1. Výsledok sa mi páči, škoda, že fotka skresľuje tú blond farbu.. Inak na kaderníčky máme rovnaký názor, preto už dlhé roky (cca 7 rokov) chodím len k jednej jedinej kaderníčke, na ktorú nedám dopustiť. Inak ostatné sú presne ako vravíš naučené nejaký svoj postup a toho sa držia bez ohľadu na to, čo im človek hovorí. Už som skúšala aj doniesť fotky z internetu, podrobne popísať čo kde a ako chcem, ale výsledok bol skrátka to, čo chceli ony. Až potom som sa skrz svoju sesternicu dostala k mojej milovanej Zuzke, ktorá je úplne skvelá. Vždy si vypočuje čo a ako chcem a prípadne ak som nerozhodná, tak mi niečo poradí.. Ešte sa nestalo, aby mi zbabrala strih alebo farbu, skrátka je skvelá, nedám na ňu dopustiť. Bohužiaľ keďže som väčšinu času na internáte a domov chodím len na víkendy, už som u nej dlho nebola (cez víkendy nerobí), takže čakám kedy bude nejaké dlhšie voľno aby som za ňou skočila skrátiť účes :-) Nikomu inému vlasy nezverím, nechcem opäť riskovať, že vyhodím obrovské prachy v profi salóne a s výsledkom nebudem spokojná...

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu tvé obavy před kadeřnicemi, taky je mám i když se za ni sama učím:D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, taky jsem kdysi hodně odbarvovala a barvila, takže moc dobře vím jak to... a že si moje vláky pěkně zažili :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :) Evžuu